Du befinder dig her: Bedømmelse og opfølgning > Grundlæggende plagieringskontrol

Grundlæggende plagieringskontrol

Bemærk! Plagieringskontrollen er et ekstramodul, som ikke er tilgængeligt på alle websteder. Kontakt dit lokale itslearning-kontor, hvis du vil have flere oplysninger eller vil foretage bestilling.

Plagiering betyder at tilegne sig en anden forfatters litterære værk eller uddrag, idéer eller passager herfra og foregive, at det er ens eget uden kildeangivelse. Kort sagt: litterært eller kunstnerisk tyveri.

Det er både svært og tidskrævende at finde ud af, om der er tale om plagiering. Det er noget nær umuligt at forhindre plagiering manuelt. Den integrerede plagieringsteknologi i itslearning er et effektivt værktøj til at kontrollere tekstmateriale, som sendes via itslearning, og sammenligne det med utallige andre tekster.

Hvis itslearning finder sammenfald, får læreren besked. Det virker også forebyggende, da de lærende måske afstår fra at plagiere en tekst, hvis de får at vide, at denne funktion findes.

itslearning sammenligner det sendte materiale med tekster på internettet, i din organisation eller på referencewebsteder. I det følgende beskrives nogle af de problemer, der er forbundet med plagiering i dag, og der gives en vejledning i brug af itslearning-programmet til plagieringskontrol.

Hvor finder plagiatorer deres materiale?

I det digitale samfund er det let for de lærende at finde tekster, der kan plagieres. Teksterne kan stamme fra internettet, fra udgivere eller andre udbydere af digitalt indhold eller fra andre opgaver, der er afleveret i den samme uddannelsesinstitution.

Det vrimler med lettilgængelige tekster på internettet, som de lærende uden videre kan kopiere og bruge i deres opgaver. Der findes utallige kendte opgavecentraler ("paper mills") på internettet, hvor opgaver og dokumenter er lige til at hente. Disse websteder er særligt velegnede til plagiering.

Hvordan kan itslearning forhindre plagiering?

itslearning anerkendte, integrerede Ephorus-teknologi anvendes til plagieringskontrol. Plagieringskontrollen finder mistænkelige opgaver og rapporterer til læreren. Læreren behøver kun at markere et enkelt felt for at aktivere plagieringskontrollen ved tilføjelse af en opgave. Når læreren modtager plagieringskontrolrapporten, skal han eller hun tage stilling til, om der virkelig er tale om plagiering, om den lærende ikke har angivet kilden korrekt, eller om de to forskellige tekster tilfældigvis ligner hinanden. På denne måde undgår læreren alt det manuelle arbejde med at gennemgå en masse tekster for at finde ligheder og skal blot tage stilling til rapporten.

Hvordan fungerer plagieringskontrollen?

Når den lærende afleverer en opgave, sendes den automatisk til både læreren og plagieringskontrol via itslearning. Læreren modtager den lærendes tekst med det samme. Svartiden for plagieringskontrollen kan svinge fra et par sekunder til 24 timer alt efter mængden af trafik i tjenesten. Plagieringskontrollen kontrollerer alt det indsendte materiale for plagiering, Når programmet er færdigt med at scanne teksterne, får læreren besked fra itslearning. ClosedSe skærmbilledet.

Beskyttelse af personlige oplysninger

Det er muligt at begrænse adgangen til det materiale, der sendes af en bestemt kunde, så det ikke kan ses af andre. Hver kunde har sit eget indeks. Kunden skal som standard give andre kunder i Ephorus-systemet adgang til at kontrollere deres filer for plagiering. En kunde kan blive slettet fra Ephorus-systemet, hvis der sendes en anmodning om det til Ephorus. Kunder slettes automatisk, når deres kundeaftale med Ephorus ophører.